Azerbaidjan 02-05 octombrie 2016

Informație, referitor la deplasarea dlui director Pintilie Pîrvan în

Azerbaidjan

 

La data de 02-05 octombrie curent directorul Institutului de Fitotehnie ”Porumbeni”, dl Pintilie PÎRVAN a participat la cea de a 8-a Conferință   Internațională cu genericul  ”Colaborarea internațională în dezvoltarea științelor agrare, a securității alimentare și protecției mediului”, care a avut loc în orașul  Geanja, Azerbaidjan. La conferință au participat reprezentanți din 16 țări.

Scopul acestei conferințe a fost implicarea savanților din instituții superioare de învățământ și institute de cercetări științifice din domeniul agrar la   discuții legate de  problemele actuale, în deosebi schimbările climaterice și oportunități pentru  rezolvarea lor.   Realizările științifice obținute au fost sistematizate într-o culegere.

Dl director a avut raport în cadrul secției de ”Agronomie și agrotehnologie” la compartimentul ”Biotehnologie și securitatea alimentară”,  privind activitatea Institutului de Fitotehnie ”Porumbeni”, inclusiv în ultima perioadă.

Pe parcursul vizitei au fost întrevederi cu rectorul Universității Agrare din Geanja, Azerbaidjan și producătorii agricoli care s-au interesat de semințele de porumb din Moldova.  În această perioadă dl director Pintilie Pîrvan a avut o întâlnire cu Excelența Sa Dl Ambasador al RM în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, în urma căreia părțile au convenit inițierea unor contracte de colaborare în domeniul agricol și îndeosebi cu  IF ”Porumbeni”.