Expoziţia Internaţională Specializată «BelAgro», 06 — 10 iunie 2017


IF «Porumbeni» a participat cu succes la Expoziţia Internaţională Specializată «BelAgro» la Minsk, Republica Belorusi,

la standul colectiv al Republicii Moldova.

Expoziția internațională specializată BELAGRO 2017 a fost inaugurată, pe 6 iunie 2017  la Minsk, cu participarea Primul Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, aflat într-o vizită oficială în Republica Belarus și omologul său, Andrei Kobeacov.

La ediția din anul curent Republica Moldova participă cu unul dintre cele mai mari standuri de țară, care este finanțat de MIEPO și amplasat în partea centrală a pavilionului expozițional pe o suprafață de 96 m.p.

Expoziţia „BELAGRO”-2017 in Belarusia 4-10 iunie, Minsk

Standul  R. Moldova  a fost prezentat mai mult de 20 firme autohtone, preponderent cu vin, coniac, şampanie, băuturi răcoritoare, sucuri, prune, miere de albine, panificaţie.

Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” a participat cu un şir de hibrizi omologaţi în Republica  Belarusi ca: Porumbeni 176, Porumbeni 270, Porumbeni 348, BEMO 203, BEMO 235, BEMO 220 , BEMO 243. Standul IF ”Porumbeni” a fost vizitat de colegii din Jodino , Brest şi de la Institutul de Pedologie din Polesia cu care IF ”Porumbeni” au relaţii de colaborare, promovare şi implementare a hibrizilor de porumb marca “Porumbeni”  de foarte mulţi ani. Pentru întărirea relaţiilor de colaborare între Belarusi şi Moldova la standul R.Moldova a avut loc o întîlnire a oamenilor de afaceri din ambele părţi condusă de ambasadorul R. Moldova în Belarusi D-l Sorocean şi a secretarului Ambasadei R.Moldova Tatiana Beşliu prin care au fost transmise toate propunerile şi doleanţele participanţilor la expoziţie din partea R. Moldova. La Ambasada R.Moldova au fost transmise pentru expunerea din cadrul ambasadei 5 mostre a hibrizilor care se cultivă şi se comercializează în R.Belarusi: Porumbeni 176 , Porumbeni 270 , Porumbeni 348 , BEMO 203, BEMO 235. Standul a fost vizitat de colegii din Georgia, Uzbekistan, Tanzania care au fost interesaţi de cultura porumbului şi care vor să iniţieze relaţii de colaborare cu IF ”Porumbeni”în domeniul ameliorării şi omologării în Georgia, Uzbekistan a hibrizilor cu FAO 450-460.  Ca reprezentant în UE a hibrizilor de porumb IF ”Porumbeni” ne-au fost propuse serviciile Firmei PROMETHEUS GROUP cu sediul la Minsk în persoana lui Cristiano Carlezi ca director şi a Iuliei Vasiuc. În afara relaţiilor cu agenţii din exterior au fost stabilite relaţii de interior cu expozanţii de la „BELAGRO”-2017care vor duce mesajul rudelor şi prietenilor despre Institutul de Fitotehnie “Porumbeni.”

Cercetător ştiinţific superior  Nina Frunze

IMG_9431

IMG_9428 IMG_9425 IMG_9423 IMG_9447 IMG_9444 IMG_9441